Ademen zingen spreken

Zo is het ooit begonnen en zo is het in mijn lessen. 


Onderdeel van een benadering op maat die de leerlingen met hun verschillende persoonlijkheden vooruitgang biedt. Er bestaat niet één zangmethode, één technische uitleg die alles vertelt, maar juist het creatief benaderen van elke leerling met oog, oor en hart is wat ik aanbied met volle inzet.

Zingen maakt je blij, het geeft je energie en met de aanwijzingen in je zangles functioneer je beter in je koor, op het podium of gewoon onder de douche… het brengt je dichter bij je lichaam en gevoel. Daarom is zingen fijn voor iedereen.


Mijn opleiding tot zangdocent heb ik succesvol afgesloten in Maastricht, waarna ik solozang heb gestudeerd in Den Haag en in London. Onderwijl volgde ik cursussen Alexandertechniek en yoga, opera en barokzang. Op dit moment volg ik een cursus EVTS.

Zangles
Sinds 1992 geef ik zangles. Ik begeleidde enkele zangstudenten naar een conservatoriumopleiding en heb meerdere malen lesgegeven op het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Zowel in Den Haag als voor ArtEZ nam ik deel aan examencommissies. In mijn zangstudio is er vaak iets te beleven: tweemaal per jaar een workshop, af en toe een concert, een leerlingenpresentatie of openbare repetitie.

Wees welkom!