2019

Goed nieuws! De workshop van voorjaar 2019 is bekend: Marc Pantus, zanger/ regisseur, werkt met leerlingen ( zo mogelijk duo’s) van de zangstudio. Aan de vertolking en presentatie van een lied. Meer informatie en de exacte datum volgen nog.

Activiteiten studio 2018

 

 

workshop voor tenoren

02-10, De ervaren en succesvolle tenor Frank Fritschy verzorgde een workshop voor tenoren. Er was veel belangstelling voor deze avond en er waren helaas meer aanmeldingen dan plaatsen. Met 14 gelukkigen werkte Frank toegewijd en intensief, maar we hadden makkelijk nog een uurtje langer kunnen doorgaan.

yoga en zang

Op 22/23 september  verzorgden Phyllis Ferwerda en ikzelf een weekend yoga en zang

Er was plaats voor tien deelnemers. Deze groep werkte intensief aan yoga onder leiding van Phyllis, zong en groupe op zaterdag en at daarna een ayurvedische maaltijd. Op zondag opnieuw opening met yoga, daarna zong eenieder een lied of aria waarna we na de ayurvedische lunch afsloten met yoga. Een groot succes dit weekend, gezien de eensgezindheid van de groep en de geduldige en vakkundige werkwijze van Phyllis Ferwerda.

Midzomernachts-dromen…

Op 22 juni deelden de zangleerlingen van studio Heeslust hun zangplezier met elkaar tijdens de leerlingenavond met het thema Midzomernachts-dromen. Het openingskoor uit Mendelssohns A Midsummernight’s dream werd samen gezongen en creëerde een warme aanvang van een mooie zomeravond.

 

 

 

 

Op vrijdag 20 oktober 2017 zingt Francine van der Heijden de aria Ch'io mi scordi di te tijdens het Mini Mozart Festival in Tivoli Vredenburg.

minimozartHet is weer tijd voor Mozart! Al jaren klinkt de muziek van de grootmeester in alle concertzalen, radioprogramma’s, op CD’s en in huiskamers, waardoor het lijkt alsof al zijn werken bekend zijn. Niets is minder waar. Slechts een deel van zijn kamermuziek wordt regelmatig uitgevoerd en daarom hoort u tijdens het Mini Mozart Festival bekende én minder bekende werken van Mozart. De concerten worden van 15 t/m 20 oktober gespeeld door het Orkest van de Achttiende Eeuw, de Van Swieten Society en Symphonie Atlantique.

Tijdens het slotconcert van het festival zingt Francine van der Heijden de aria Ch'io mi scordi di te (KV 505). Op de fortepiano: Petra Somlai.

Klik hier voor meer informatie.

Lancering CDOp 17 september 2017 presenteert Francine van der Heijden haar CD Schubert, Fern und Nah in de Waalse Kerk in Amsterdam.

Op het programma staan Gretchen am Spinnrade, Nähe des Geliebten, Heidenröslein, het duet Licht und Liebe en een aantal minder bekende liederen van Schubert. 

De presentatie is in handen van Marc Pantus en na afloop is er een meet en greet. Onder het genot van een feestelijk glas wordt dit een speciale gelegenheid rond de onsterfelijke en allergrootste liedcomponist Franz Schubert.

Concert 15.00 - 16.00 uur, Meet & Greet tot ongeveer 17.00 uur.   
Meer informatie en tickets >