Een muzikale Elfstedentocht

Longen & Tongen 2020-2021

dirkkaart

 

Een muzikale Elfstedentocht

Nu verre reizen zijn afgeraden, blijven sopraan Francine van der Heijden en toetsenist Dirk Luijmes het komende concertseizoen dichtbij huis. Ze doen elf verschillende locaties in Nederland aan, waar ze muziek laten horen uit de provincie waarin ze zich op dat moment bevinden. Luijmes neemt het ‘oer-Hollandse’ harmonium mee, maar laat ook een deel van Neerlands orgelpracht horen. Tijdens hun muzikale Elfstedentocht doorkruist het duo tegelijkertijd de vaderlandse muziekgeschiedenis en legt het onbekende schatten van eigen bodem bloot. In elf verschillende concerten klinken werken van vroegbarokke kapelmeesters, dansante stukken van hofcomponisten, vergeten klassieke pareltjes, romantische karakterstukken en versere Hollandse noten.

Concerten in 2020  (reserveren is in veel gevallen verplicht)

4 juni Vlaardingen Grote Kerk 15.00 uur

Muziek uit Zuid-Holland.  Werken van o.a. onstantijn Huygens, Josina van Boetzelaer, Christian Friedrich Ruppe, Alexander Voormolen, Aad Zoutendijk en Hans Koolmees.

29 augustus Utrecht,  Nicolaikerk. 13.00 uur

Muziek uit Utrecht: werken van o.a. Van Eijken, Hol, Van Rennes, Wammes en Welmers.

20 september Zutphen: Walburgskerk. 16.00 uur

Muziek uit de IJsselstreek: werken van Bastiaans, Brandts Buys en Matter (première).

https://www.baderorgel.nl/concert/langs-de-ijssel-20sept2020/

27 september: Panningen: Kapel Missiehuis Lazaristen. 15.00 uur

Muziek uit Limburg; werken van Leenders, Dumont, Tijssen, Cuypers.

http://www.orgelkringpeelenmaas.nl/agenda.html 

Het vervolg van de Elfstedentocht vindt plaats vanaf najaar 2021.

Kijk voor actuele informatie op de websites van de plaatselijke kerken/organisaties of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  

Een muzikale Elfstedentocht is een project van de Stichting Longen & Tongen en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse orgelorganisaties en het Prins Bernhard Cultuurfonds.